Välkommen till Whiskykalendern

Whisky, smaka på ordet! Alla som någon gång har smakat har en relation eller upplevelse kopplat till just whisky.

För dig som är entusiast eller inbiten kännare väcks genast minnen till liv.

Minnen av oförglömliga provningar, besök på destillerier eller alla de underbara nyanser som kan förekomma i whisky.

Grundtanken med Whiskykalendern är att erbjuda en samlingspunkt för alla som älskar whisky. I Sverige ökar intresset för whisky mer och mer samtidigt som en enorm kunskapsbank byggs upp bland de som varit med ett tag.

Whiskykalendern är till för sina medlemmar och har det övergripande målet att alla som är med skall få möjlighet att utveckla sitt intresse, samt få fler och nya upplevelser kopplade till whisky.

Det vi kallar unika smakmöten.

2019

  • 2017
  • 2018
  • 2019
  • 2020

september

  • Januari
  • Februari
  • Mars
  • April
  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • Augusti
  • September
  • Oktober
  • November
  • December

  • Hela Sverige
  • Västra Götaland
  • Västernorrland
  • Dalarna
  • Kalmar
  • Stockholm
  • Halland
  • Södermanland
  • Jönköping
  • Uppsala
  • Blekinge
  • Skåne
  • Västmanland
  • Värmland
  • Örebro
  • Gävleborg
  • Östergötland
  • Västerbotten
  • Kronoberg
  • Jämtland
  • Norrbotten
mån tis ons tor fre lör sön
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
Whiskykalenderns whiskytips
37.119 Plum sauce rancio-fest
Doften: En spektakulärt sherrydoft från den gamla skolan full av plommonkräm, stjärnanis, polerat lövträd, gamla skinnmöbler, bivax, val nöts oljor, Jutetyg, mörk choklad, fuktiga lerkärl golv i vinkällare. Smaken: Här har vi inslag av rom, balsamico, kolaäpplen och Rancio (Rancio är en oenologisk term och benämning på en speciell arom. Rancio kan kännas i många starkviner och kan i vissa fall uppträda i cognac som lagrats länge. Aromen rancio kan även återfinnas i icke-alkoholrelaterade ämnen som till exempel nötter och torkad skinka). Doften med en skvätt vatten: så får vi nybryggt kaffe, söta plommonviner, gammal Pinot Noir, viltkött, Demerara socker (Rörsocker), koldamm, Tigerbalsam, lakrits ochgurkmeja. Smaken med en skvätt vatten munnen fylls med mörka frukter, gammal konjak, sojasås, fårgryta, mentol godis, Darjeeling te och Ljung honung. Men vattnet tar även fram mer saltlösning, saltlakrits, mineraloljor, mer Rancio, saltamandlar, gammal rom. Denna började 14 år i ett Bourbon Hogshead innan den slutlagrades i ett first fill PX Hogshead.
Styrka 5
Rökighet 0
Sherry 3
Bourbon 5
EXC. BRA + 88/100 Poäng