Välkommen till Whiskykalendern

Whisky, smaka på ordet! Alla som någon gång har smakat har en relation eller upplevelse kopplat till just whisky.

För dig som är entusiast eller inbiten kännare väcks genast minnen till liv.

Minnen av oförglömliga provningar, besök på destillerier eller alla de underbara nyanser som kan förekomma i whisky.

Grundtanken med Whiskykalendern är att erbjuda en samlingspunkt för alla som älskar whisky. I Sverige ökar intresset för whisky mer och mer samtidigt som en enorm kunskapsbank byggs upp bland de som varit med ett tag.

Whiskykalendern är till för sina medlemmar och har det övergripande målet att alla som är med skall få möjlighet att utveckla sitt intresse, samt få fler och nya upplevelser kopplade till whisky.

Det vi kallar unika smakmöten.

2019

  • 2017
  • 2018
  • 2019
  • 2020

april

  • Januari
  • Februari
  • Mars
  • April
  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • Augusti
  • September
  • Oktober
  • November
  • December

  • Hela Sverige
  • Västra Götaland
  • Västernorrland
  • Dalarna
  • Kalmar
  • Stockholm
  • Halland
  • Södermanland
  • Jönköping
  • Uppsala
  • Blekinge
  • Skåne
  • Västmanland
  • Värmland
  • Örebro
  • Gävleborg
  • Östergötland
  • Västerbotten
  • Kronoberg
  • Jämtland
  • Norrbotten
mån tis ons tor fre lör sön
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
Whiskykalenderns whiskytips
SMWS 73,110, Warm as a welcoming hug, Deep, rich & dried fruits
Doften börjar med fruktiga svarta vinbär, björnbär, plommonkompott och bakade äpplen sen upptäcker vi brunt socker och sockervadd, russin, sultaner och fikon. I munnen får vi en varm välkomnande kram, kombinerat med sirapstårta, Eccleskakor och dadlar med Hot cross buns, (varma vetebullar med torkad frukt och ett kors av glasyr, som ofta äts på långfredagen i UK) men vi får också en hint av curry. Med vatten kommer doften av äggtart med vaniljsås och svartvinbärssylt. I munnen kommer nu aprikos sylt, Jultårta, crème caramel, vaniljkaka, sherry, Eftersmaken ger torra kryddor, Lakrits rot och ek. Dest 6/09 2000, 57,8% 15y 1st fill ex-bourbon hogshead SLUTLAGRAD I first-fill Oloroso Hogshead 3 y. 18YO Speyside
Styrka 5
Rökighet 0
Sherry 3
Bourbon 4
EXC. BRA + 91/100 Poäng