Välkommen till Whiskykalendern

Whisky, smaka på ordet! Alla som någon gång har smakat har en relation eller upplevelse kopplat till just whisky.

För dig som är entusiast eller inbiten kännare väcks genast minnen till liv.

Minnen av oförglömliga provningar, besök på destillerier eller alla de underbara nyanser som kan förekomma i whisky.

Grundtanken med Whiskykalendern är att erbjuda en samlingspunkt för alla som älskar whisky. I Sverige ökar intresset för whisky mer och mer samtidigt som en enorm kunskapsbank byggs upp bland de som varit med ett tag.

Whiskykalendern är till för sina medlemmar och har det övergripande målet att alla som är med skall få möjlighet att utveckla sitt intresse, samt få fler och nya upplevelser kopplade till whisky.

Det vi kallar unika smakmöten.

2019

  • 2017
  • 2018
  • 2019
  • 2020

maj

  • Januari
  • Februari
  • Mars
  • April
  • Maj
  • Juni
  • Juli
  • Augusti
  • September
  • Oktober
  • November
  • December

  • Hela Sverige
  • Västra Götaland
  • Västernorrland
  • Dalarna
  • Kalmar
  • Stockholm
  • Halland
  • Södermanland
  • Jönköping
  • Uppsala
  • Blekinge
  • Skåne
  • Västmanland
  • Värmland
  • Örebro
  • Gävleborg
  • Östergötland
  • Västerbotten
  • Kronoberg
  • Jämtland
  • Norrbotten
mån tis ons tor fre lör sön
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
Whiskykalenderns whiskytips
SMWS 37,113 Biscuit bisque, Sweet, fruity & mellow
Smakpanelen noterade först en nyfiken svettig vaxighet. Dofter av gamla verktygslådor, Jäst mjöd, olivolja, rostade pumpafrön, klöver och smör-Sauterad broccoli. Under allt detta nyfikna virrvarr var några mer ståndaktiga toner av vaniljkräm, krossade hasselnötter och vingummi. Vatten mjukar upp whiskyn och lyfter fram sötman och toner av Lime olja, bakpulver, Digestivekex, maltsocker, majsbröd och färskpressad apelsinjuice. I munnen hittar vi varma kryddor, grönpepparkorn, Lapsang Souchong te, kräm på torkade plommon, after eights, krossade ormbunkar och några spridda gröna frukter. Om vi har i lite mer vatten upptäcker vi solrosolja, jordgubbsvin, gula vilda blommor och en återuppväckt, subtil vaxighet. Dest 1/10-2002, 59,2% 14y i ex-bourbon hogshead SLUTLAGRAD i 2nd fill charred red wine barrique 2yrs. 15YO Speyside
Styrka 5
Rökighet 0
Sherry 2
Bourbon 3
EXC. BRA 87/100 Poäng