Om Whiskykalendern

Iden till Whiskykalendern föddes ur ett genuint växande whiskyintresse och erfarenheten i att vara med och starta en whiskyklubb med ambitioner.

Mitt namn är Klaus Bitschnau och är grundare och skapare av Whiskykalendern tillsammans med en massa inspiratörer, rådgivare och vänner i whiskysverige samt teamet i House of graphics, ingen nämnd och ingen glömd TACK.

Efter ett antal år med ett ständigt ökande whiskyintresse fick jag chansen 2011 att ta hand om och utveckla en whiskyklubb som Emanuel (Manne) Pannetieri startat upp 2010 och det är Eskilstuna Whiskykultur som till i dag 2016 nått ca 140 medlemmar och gått igenom ett antal tillväxtfaser med de problem och utmaningar det inneburit i ökad administration runt medlemmar, provningar, flaskor, prenumerationer, tröjor, böcker, resor, utbildningar mm.

Detta i kombination med det egna ökade intresset för whisky som resulterat i fler flaskor, mässor, fat, fatandelar, provningar, utbildningar mm.

Gjorde att jag kände att det saknades något i whiskysverige.

Alla som försöker få en samlad bild på vad som händer, vad man kan göra, hur man kan utveckla sig vet och har som jag upptäckt att det krävs mycket sökande och letande.

Whiskykalendern är ett försök att ge er alla en naturlig startsida när ni vill veta vad som händer i whiskysverige på alla nivåer från klubb till mässa, men det ska också vara ett hjälpmedel för whiskyklubbarna i Sverige att hantera och underlätta i deras verksamhet och så att de ej missar viktig information om vad som händer i whiskyns underbara värld.

Jag har därför påbörjat denna ständigt utvecklande och föränderlig resa med Whiskykalendern och jag hoppas att ni vill vara med på denna resa och och stötta, hjälpa till, samt utveckla oss genom tipps, hjälp, inlägg och utvecklande förslag.

Våra värdegrunder är.

Våra grundläggande värderingar är.

  1. Vi kommer aldrig att lämna ut någon enskild medlems uppgifter i någon form.
  2. Det samma gäller för klubbar och deras uppgifter

Däremot kommer vi att jobba målmedvetet och noga för att kunna delge och förse er med den information och kunskap som ni önskar och vi får reda på.