Hur gör man när man ska lämna färdigt annonsmaterial?

På whiskykalendern.se tar vi emot digitalt annonsmaterial via en speciell annonsinlämning.

 

För att få en smidigare och säkrare överföring av ert annonsmaterial så rekommenderar vi att ni använder vår web-inlämning istället för att skicka via e-post.

 

Vi arbetar i PC-miljö med programmet Indesign. Vi tar INTE emot filer från Word, Excel, Powerpoint eller liknande. Vi tar emot färdiga annonser i främst PDF-format. Efter samråd kan vi ta emot andra format. Typsnitt måste vara inkluderade i filen. Öppna dokument efter samråd.

 

Bilder

Bilderna måste vara högupplösta (200 dpi) och storleksanpassade. RGB och svartvita bilder kan ha filformatet JPEG, BMP och TIF. Punktuppbyggda bilder (strecktagningar) ska vara 600 dpi.

 

Logotyper

Logotyper ska vara vektoriserade, svartvit och/eller färg.

 

Överföring

För att få en smidigare och säkrare överföring av ert annonsmaterial så rekommenderar vi att ni använder vår web-inlämning istället för att skicka via e-post. Registrera er så får ni ett lösenord att använda. Därefter kan ni alltid logga in på den adressen för att lämna ert annonsmaterial.

Så här lämnar man in en färdig annons:

Du kommer vid första tillfället att ombedas att lämna lite kontaktuppgifter för att vi ska kunna nå dig om frågor eller problem uppstår. Det ökar chansen att hinna rätta till eventuella problem.

 

Bokning av annonsen måste alltid ha skett i förväg hos en av våra säljare. När du sedan bifogat din annonsfil så skickar du iväg det hela ungefär som med ett mejl. Döp filen med Annonsör-införingsdatum-annonsstorlek. T.ex. "Testbolaget-170212-1000x430pixlar".

 

Whiskykalendern återkommer om det är tekniska fel i din annons. Vi kommer sedan att hjälpa dig att förstå vad som behöver ändras i annonsmaterialet för att det ska bli godkänt.

Enkelt, snabbt och säkert

Med webbinlämningen och kontrollen hos Whiskykalendern ökar vi kvalitén och minskar risken för fel och därmed reklamationer. Du får en korrekt publicering direkt. Detta sker dessutom helt utan kostnad för din del.

Frågor?

Vid frågor eller önskemål att leverera något annat än var vi rekommenderar, kontakta vår annonsproduktion via mail: jonny (at) whiskykalendern.se.