Mitt namn är Lelle Jansson, boende med fru i Barkarby / Stockholm.
Jag har drivit whiskyklybben WK Boothie i Stockholm sen 2008 och vi har varit medlemmar i SWF sen det året också.
Nu håller jag provningar även utanför klubbmiljö, på bla Restaurang Lilla Barkarby i Järfälla och Restaurang & Bryggeri Waza i Stockholm samt hos SPF:s pensionärsföreningar i Stockholms Län. Jag har i hela mitt liv jobbat i transportbranschen men har nu varit sjukskriven en längre tid för en allvarlig nackskada vilket har gjort att jag lyckligtvis har kunnat engagera mig ännu mer i det som jag egentligen älskar...Whisky.
https://lellesmalt.blogspot.com/
Är det så att viss whisky produceras med den meningen att den ska fungera som drinkingrediens? Även om en del whiskymakare säger det så tror jag att det är rent skitsnack. Jag är övertygad om att när viss whisky kommer ut på marknaden där tillverkaren inser att kvalitén inte är som väntat så är det ju en backup att säga att whiskyn är framställd som drinkingrediens och att det är därför som den kanske inte är så njutningsfull som den är, då räddar man ju sitt anseende och slipper taskiga recensioner och så har man ju ändå fått sålt dom där faten som kanske annars skulle ha kasserats. Jag säger inte att man inte ska använda whisky som ingrediens i drinkar men jag köper inte att en whiskyproducent lägger ner själ och hjärta, pengar och år på att framställa en whisky vars grundmening är att fungera som tillbehör i en paraplydrink.