Den här whiskyn från destilleriet Amrut i Bangalore, Indien har fått namnet Triparva som betyder tredelad på Hindi.
Det är Indiens första trippel-destillerade whisky, har en styrka på 50% och är släppt i endast 5.400 ex världen över.
Den har ett avgrundsdjup i doften, det är som att sticka nästippen över kanten på en önskebrunn där alla härligheter finns långt därnere. Fuktig bark, vanilj och kokos, persika och apelsinskal och toner av banan.
Väldigt komplex i smaken, en fruktblandning med bra sötma men som ändå inte tar över, sockerkaka med citrus och honung och så lite torr på slutet som i en högprocentig choklad.
Eftersmaken är lång och behaglig med en syrlig touch på en mogen banan.
Detta är nog den bästa jag smakat från Amrut hittills och jag ger den 93 poäng utan att skämmas.
den går just nu att hitta på Bolaget på Artnr: 51625 och kostar 1.498 riksdaler.